Diensttarief – Maelson apotheek – Hoorn

Maelson apotheek

Maelsonstraat 3 1624 NP Hoorn Tel:(0229) 208001

Diensttarief

Tariefstructuur dienstapotheek

Maelson Apotheek (Dienst), kortweg de Dienstapotheek, is geopend buiten de openingstijden van de reguliere apotheken. Deze dienstverlening is ervoor om de consument in spoedeisende omstandigheden te voorzien van medicijnen. U kunt met uw recept terecht bij de Dienstapotheek op werkdagen tussen 17:30 uur en 08:30 uur en tijdens weekenden en feestdagen. Tijdens weekenden en feestdagen is de dienstapotheek 24 uur per dag geopend.

De kosten

Voor elk recept dat u bij een apotheek inlevert, betaalt u de kosten van het geneesmiddel en de kosten van de zorg. Deze kosten vallen onder uw wettelijke eigen risico. Daarnaast kan het zijn dat u zelf bij het afsluiten van uw zorgverzekering gekozen heeft voor een aanvullend hoger eigen risico.

De zorg is gecontracteerd maar niet alles wordt vergoed

Zorgverzekeraars en dienstapotheken zorgen er samen voor dat u overal in Nederland in avond-, nacht- en weekenduren terecht kunt voor spoedmedicatie. De Dienstapotheek heeft met alle zorgverzekeraars een contract gesloten voor geneesmiddelen zodat wij uw rekening rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar kunnen indienen.

Let op!! Voor budgetverzekeringen kunnen andere regels gelden.

Indien u echter bepaalde hulpmiddelen nodig heeft, kan het zijn dat u de rekening hiervoor wel bij ons moet betalen en daarna zelf moet indienen bij uw zorgverzekeraar. Dit is bijvoorbeeld het geval bij teststrips voor bloedglucosemeters, verbandmateriaal of voeding. Onze medewerkers informeren u hierover en vertellen u ook als een bepaald geneesmiddel niet wordt vergoed. Niet alle geneesmiddelen komen namelijk in aanmerking voor vergoeding. Let op! U kunt bij de Maelsonapotheek uitsluitend met uw pinpas betalen.

Spoedzorg is duurder

Het tarief van de Dienstapotheek voor onze dienstverlening bedraagt ongeveer € 35,- per receptregel exclusief de kosten voor het medicijn en exclusief 9% BTW. Dit tarief is hoger dan u overdag in uw eigen apotheek betaalt.

De redenen hiervoor zijn:

  • hogere personeelskosten vanwege werktijden in avond-, nacht- en weekenduren;
  • geringer aanbod recepten.

U betaalt voor een recept bij een dienstapotheek meer zorgkosten dan voor een recept in uw eigen apotheek. U krijgt hiervoor wel de spoedzorg die u op dat moment nodig heeft.